„Klubrádió
Reggeli gyors

Török Ferenc: Nem úszik senki lassabban, csak mert nincs néző

27/07/2021 13:10

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Az olimpiai játékok iránti igényt nem csökkenti a rendre elszálló költségvetés, sem az olyan külső tényezők, mint a koronavírus-járvány. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó optimista a játékok jövőjével kapcsolatban.

2021. július 27. Reggeli gyors - részlet 21.07.27. Török Ferenc
05:22
00:00

A tokiói Olimpia körüli vita a járványtól függetlenül felszínre hozta azt a kérdést, hogy mennyire szól még a sportról ez a verseny, mennyire üzletiesedett el? Míg a sportolóknak ez életük legnagyobb eseménye, a szervező városok rendre tönkremennek, az irracionális teljesítménykényszerre rámehetnek a sportolók is. Lehet-e, kell-e változtatni az olimpiai játékokon, vagy jó ez így?

Kedden Török Ferenc optimistán válaszolt a hét kérdésére. A kétszeres olimpiai bajnok magyar öttusázó szerint az olimpia minden vitatott körülménye dacára nagyon jó dolog. Marketingtől, elszálló költségvetésektől függetlenül van jövője a rendezvénynek. A 2020-as tokiói olimpia elhalasztása is ezt bizonyítja. Köszönhetően a médiának, a nézők sem maradnak ki a verseny izgalmaiból.

Interaktív olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Millenáris
 
Török Ferenc Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt
 
 

Bár az olimpikonoknak is hiányoznak nézők, akik buzdítják őket, Török szerint senki nem fog kevesebbet beleadni, csak mert zárt közegben van a verseny. "Senki nem úszik lassabban csak mert nincs néző" – jegyezte meg.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Török Ferenccel
2021.07.27., kedd 7:35
Riporter: Para-Kovács Imre