„Köszönjük
A lényeg

24.hu: Belső levelezésben tetűzött Érd korábbi LMP-s alpolgármestere

25/10/2024 18:27

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Tetlák Örs azt mondta a lapnak, hogy kör-e-mailt küldött az önkormányzatban, amiben azt írta, hogy "az új csapat tetű módon járt el", és "megfosztották a lehetőségtől, hogy alpolgármesterként folytathassa a munkát".

Nem támogatták a Szövetség Érdért-frakció tagjai Tetlák Örs alpolgármesteri kinevezését Érden – írja a 24.hu. Az eset azért különös, mert az LMP-s politikus egy csapatban volt a frakció tagjaival. Az előzetes szavazást Csőzik László polgármester kérte a frakciótól, és ők más választottak.

Tetlák ezután úgy döntött, hogy kilép az egyesületből, és független képviselőként dolgozik a város önkormányzatában. Ő az előző ciklusban alpolgármester volt, és az új ciklus kezdete előtt kérdezte meg Csőzik a frakciót, hogy maradjanak-e az alpolgármesterek (a másik Szűcs Gábor, aki maradhat a posztján) ugyanazok, de ők Harmat Ákost támogatták, ráadásul két bizalmi szavazásnak is ez lett a vége.

A portál szerint a szavazások után Tetlák kör-e-mailt küldött az önkormányzatban, amiben azt írta, hogy „az új csapat tetű módon járt el”, és „megfosztották a lehetőségtől, hogy alpolgármesterként folytathassa a munkát”. Arról is írt, hogy „az alpolgármesteri munkámért is vállalom a felelősséget, eddig ezt a polgármester is sokra értékelte. Úgy látszik, itt más szempontok kerültek előtérbe: tort ül a vörös polip.”

Tetlák Örs azt mondta a lapnak, hogy bejegyzésében egyeseket minősített ugyan, és ezen meg lehet sértődni, de szerinte „abszolút vállalható vélemény volt”, és csupán elmondta, amit gondol. Azt is elmondta, úgy érzi, megpuccsolták.