„Zajlik
A lényeg

A 4iG nagy kötvénykibocsátásra készül, az MNB befejezi a kötvényfelvásárlást

14/12/2021 19:50

| Szerző: Klubrádió

Fél órával azt követően, hogy 350 milliárd forintos kötvénykibocsátást jelentett be a 4iG, a Magyar Nemzeti Bank közölte, hogy nem vásárol újabb vállalati kötvényeket a növekedési kötvényprogramban, de a folyamatban lévő tárgyalásokat még realizálja.

350 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásra készül a 4iG Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett növekedési kötvényprogramban – jelentette be a cég. A hvg.hu cikke szerint az erről szóló tájékoztatás kedd délután fél 3-kor jelent meg a tőzsde honlapján, fél órával később pedig a jegybank bejelentette, hogy befejezi a növekedési kötvényprogramot.

A most is folyamatban lévő kibocsátói tárgyalásokat azért még realizálja az MNB, csak ezek után nem vásárol majd újabb vállalati kötvényeket – tették hozzá.

Az idei első negyedévben a 4iG már bevont 15,45 milliárd forint forrást az MNB növekedési kötvényprogramjának segítségével. Az újabb kibocsátás ennél sokkal nagyobb összértékű lenne, 10 éves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó, egyenként 50 millió forint névértékű, évi 6 százalékos fix kamatozású kötvényekből állhat össze.