„Ki
A lényeg

A kisfiút felrúgó karateedző szerint a média által gerjesztett lejárató hadjárat indult ellene

25/07/2024 14:30

| Szerző: Klubrádió

Egy szülő azzal vádolta meg a szolnoki kalandparkban egy hétéves kisfiút felrúgó edzőt, hogy edzés közben úgy megrúgta a hatéves gyerekét, hogy bepisilt. A. Tibor azt válaszolta: "Semmi ilyet nem tettem. Mindez beillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellenem."

Az ATV megkereste a szolnoki kalandparkban egy hétéves kisfiút durván felrúgó karateedzőt, mert a napokban egy szülő azzal vádolta meg a jászberényi férfit, hogy edzés közben úgy megrúgta a hatéves gyerekét, hogy bepisilt. A karateedző visszautasítja a bordán rúgott kisfiúról szóló hírt.

A Spanyolországban nyaraló férfi azt válaszolta a csatornának, hogy "Döbbenettel olvastam levelüket. Semmi ilyet nem tettem. Mindez beillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellenem."

"Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?" – tette fel a kérdést. Majd azt is írta, hogy szerinte több évtizedes pályafutása alatt hasonló esemény sem történt. „Az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely 1 méterre van a gyermekek termének bejáratától” – tette hozzá az edző, akitől két napja visszavonták díját, amit a kiemelkedő tehetséggondozásért kapott.

A kalandparkban elkövetett bántalmazás óriási felháborodást váltott ki, az edzőt, aki gyerekfelügyelőként volt jelen, azóta örökre eltiltotta a Magyar Karate Szövetség. A. Tibor azt mondta, hogy amit tett, megbocsáthatatlan. Az ügyben még Orbán Viktor is megszólalt, a miniszterelnök szerint az eset tűrhetetlen és következményekért kiált. Erre az edző közölte: nagyon sajnálja, hogy elvesztette a miniszterelnök bizalmát.

Pócs János fideszes képviselő pedig arról beszélt, hogy a kisgyereket felrúgó edzőnek "volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”. Majd gyorsan visszakozott, és egy nappal később közölte: "Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rá bízott gyermeket bánt!".