„Zajlik
A lényeg

Családi vállalkozás lett az önkormányzat - Hollai

18/10/2024 14:51

| Szerző: Klubrádió

A momentumos Hollai Gábor szerint valóságos családi biznisszé alakult a XVI. kerület, miután a kormánypárti polgármester családtagokat ültetett az önkormányzatba.

„A fideszes polgármester fiát, a fideszes országgyűlési képviselő fiát, valamint a fideszes laptulajdonos feleségét is az önkormányzat pénzéből fizetik” – írta a momentumos képviselő a Facebookon.

Hollai Gábor arról számolt be, hogy Kovács Péter polgármester volt a javaslattevő előterjesztő, ilyen minőségben javasolta saját fiát Kovács Mátyást a kerület Pénzügyi és Gazdasági bizottság tagjává. Ugyanebbe a bizottságba javasolta még Szatmáry Lénárdot, Szatmáry Kristóf 2022-ben egyéniben vesztes fideszes országgyűlési képviselő fiát is. A mostani önkormányzati választáson a Fidesz kerületi hatalomba tartásában kulcsszerepet játszó "függetlenként" induló Ferenci Zoltánt Kovács az Ügyrendi Bizottság élére javasolta, Ferenci feleségét, Ferenciné Szőke Katalint pedig a Köznevelési, Kulturális, Sport, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság tagjává javasolta a polgármester.

Hollai mindemellett érdekesnek találta, hogy az ellenzéki képviselők közül csak neki szúrt szemet és szavazott nemmel a javaslatra.