„Zajlik
A lényeg

Együtt ebédelt Matolcsy és Pressman

22/08/2023 19:11

| Szerző: Klubrádió

A Nemzeti Bank elnöke találkozott az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével, egyetértettek abban, hogy erősíteni kell a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke munkaebéden találkozott David Pressmannel, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével – tájékoztatta a jegybank az állami hírügynökséget.

A közleményben hangsúlyozták, hogy áttekintették a magyar és amerikai gazdasági, valamint a kétoldalú pénzügyi kapcsolatokat és a további szakmai együttműködési lehetőségeket .

Matolcsy György jegybankelnök a találkozón közölte, hogy a jelenlegi bizonytalan gazdasági és geopolitikai helyzetben az erős bilaterális kapcsolatok elengedhetetlenek. Egyetértettek abban, hogy szükséges a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további mélyítése és a folyamatos párbeszéd fenntartása – írta közleményében a nemzeti bank.

David Pressman az amerikai nagykövetség Facebook-bejegyzése szerint hangsúlyozta, „nagyszerű volt találkozni Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank elnökével, hogy beszéljenek a nemzetközi monetáris és gazdaságpolitikai kihívásokról. Hozzátette: hihetetlen lehetőségeket látnak mindkét ország számára a pragmatikus amerikai-magyar kapcsolatok révén.