„Köszönjük
A lényeg

A DK törvénymódosítót nyújt be Tiborcz cégének ügyében

28/10/2024 14:48

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

"Miközben a költségvetési hiány rekordokat döntöget, és magyarok milliói szenvednek az áremelésektől, aközben példátlan lopásra derült fény" – mondta Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, egy fillér társasági adót sem fizetett még – egy törvénymódosításnak köszönhetően – Tiborcz István cégbirodalma, a BDPST.

Nyolc éve, egy adótörvény-módosító csomag része volt az a javaslat, hogy a hazai vállalkozások a műemlék épületek és a helyi védelem alatt álló ingatlanok felújításánál a beruházási érték kétszeresével csökkenthessék az adóalapjukat. Ezt a lehetőséget használta ki Orbán Viktor vejének ingatlanos cégcsoportja, amely az elmúlt öt évben 30 milliárd forint körüli adókedvezményre tett szert.

Miközben a költségvetési hiány rekordokat döntöget, és magyarok milliói szenvednek az áremelésektől, aközben példátlan lopásra derült fény – így fogalmazott az ügy kapcsán Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója.  Hangsúlyozta: törvénymódosítást nyújtanak be a Parlament elé, amely megszüntetné azokat az adókedvezményeket, amelyek révén a milliárdosok elkerülik az adózást.

2024. október 28. A lényeg - 24.10.28. Sebián-Petrovszki László
00:58
00:00