„Zajlik
A lényeg

Karikó Katalin most a Covid-árvákon segít

20/12/2021 08:52

| Szerző: Klubrádió

Vasárnap estig nagyjából 350 millió forint gyűlt össze az állami tévében, a Jónak Lenni Jó! című adománygyűjtó műsorban, ahol az idén a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványnak lehetett pénzt utalni. A pénz felét Karikó Katalin, a Pfizer oltóanyag technológiáját kifejlesztő magyar kutatóbiológus adta, aki a neki ítélt Bolyai-díjjal járó összeg felét ajánlotta fel adományként.

Karikó Katalin kutatóbiológus kapta az idei Bolyai-díjat
 
Karikó Katalin kutatóbiológus kapta az idei Bolyai-díjat
 
Budapest, 2021. december 17. Áder János köztársasági elnök (k) és Szabó Gábor, a Bolyai Díj Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Szegedi Tudományegyetem rektora átadja a Bolyai-díjat Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológusnak, biokémikusnak, a szintetikus mRNS alapú vakcinatechnológia szabadalmaztatójának a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében 2021. december 17-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

Karikó Katalin beszédében megemlékezett azokról az egészségügyi dolgozókról is, akik naponta az életüket kockáztatják azért, hogy meggyógyítsák a betegeket. Ferenc pápa egy Szent József szobrot ajánlott fel adományként. Az adományvonalon az ünnepek alatt is lehet támogatni az árván maradt gyerekeket.