„Ki
A lényeg

Kirúgta dolgozói nagy részét a biatorbágyi üzem, ahol Gattyánék Teqball-asztalait gyártják

25/07/2024 16:54

| Szerző: Klubrádió

A Gattyán György érdekeltségi körébe sorolható és teqball-felszerelést gyártó Teqball Kft. a biatorbágyi gyárában a dolgozók többségének, negyven embernek mondott fel kedden – erről a Telex értesült.

A hungarikummá nyilvánított sporthoz eszközöket gyártó Teqball tulajdonosa a luxemburgi Teqball Holding S.á.r.l, ennek végső tulajdonosai a G7 korábbi cégportéja szerint Huszár Viktor és a sportot feltaláló Borsányi Gábor voltak, valamint Gattyán György a Docler Holdingon keresztül. A cég egyik alapítója szintén Huszár Viktor, aki a szintén Gattyán érdekeltségébe tartozó Megoldás Mozgalom elnöke volt, majd a választások után lemondott.

Azt, hogy a biatorbágyi gyárból gyakorlatilag minden dolgozót elküldtek, a cég is megerősítette a portálnak. Nemes Tamás, a Docler Holding kommunikációs vezetője a Telex megkeresésére elküldte a cég közleményét: „A Teqball Kft. menedzsmentje áttekintve a jelenlegi gazdasági és piaci lehetőségeket úgy döntött, hogy tovább erősíti a cég és a sportág nemzetközi terjeszkedését. A 156 országban nemzeti szövetséggel rendelkező FITEQ elsősorban az amerikai és az ázsiai piacra, a sportág külföldi népszerűsítésére fókuszál a jövőben. A nemzetközi terjeszkedés, az új piacokra való fókuszálás hatással van a Teqball egyik magyarországi, biatorbágyi telephelyére is. Az asztalok gyártásának helyet adó telephely továbbra is a cég része marad, de az átszervezések, a gyártási folyamatok optimalizálása miatt a Kft. több, mint 40 dolgozójától megválik. A csoportos létszámcsökkentésről – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – a cég értesítette már a kollégáit illetve az illetékes munkaügyi központot is.”

A cég belső ügyeire rálátó forrásokból úgy tudja a portál, hogy a teqball-asztalok gyártása már hónapok óta áll, ahogy gyakorlatilag az értékesítés is, a társaság a készletből inkább csak adományozott már az elmúlt időszakokban, főleg önkormányzatoknak.

Gattyán korábban a csoportja legértékesebb részének nevezte a céget, de a Teqball Kft. az elmúlt évek során végig veszteséggel működött, hiába jött be 2-3 milliárd forintnyi megrendelés, és az évek során az államtól is kapott összesen 1 milliárd forint körüli pénzt, többnyire uniós forrásból.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)