„Ki
A lényeg

Klímaaktivisták akciója miatt átmenetileg fel kellett függeszteni a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát

25/07/2024 13:31

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Klímaaktivisták akciója miatt átmenetileg fel kellett függeszteni a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát. Kora reggel a Last Generation (Utolsó generáció) csoport több tagjának a kerítésen keresztül sikerült bejutnia a legnagyobb német repülőtér területére, és odaragasztották magukat a kifutóhoz.

Tegnap a Bonn-Köln nemzetközi repülőtér forgalmát már leállították szintén átmenetileg egy hasonló akcióval és azt ígérték, hogy a következő hetekben világszerte folytatják, és azt akarják elérni, hogy 2030-ra világszerte kivezessék a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

Azóta a frankfurti reptér már részlegesen újra működik, de nemrég még nem tudták üzemeltetni az összes kifutót.

Klímaaktivisták tiltakozása Németországban
 
Klímaaktivisták tiltakozása Németországban
 
Frankfurt, 2024. július 25. Az Utolsó Generáció (Letzte Generation) nevű klímaaktivista csoport felvétele az egyik aktivistáról egy, "Az olaj öl" feliratú transzparenssel és a kifutóra ragasztott kezével a frankfurti nemzetközi repülőtéren 2024. július 25-én. A klímaaktivisták akciója miatt átmenetileg fel kellett függeszteni a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát. Az előző napon a Bonn-Köln nemzetközi repülőtér forgalmát állították le átmenetileg egy hasonló akcióval és előrebocsátották, hogy a következő hetekben világszerte folytatják a repülőterek elleni akcióikat, amelyekkel azt akarják elérni, hogy 2030-ra világszerte kivezessék a fosszilis tüzelőanyagok használatát.
MTI/EPA/Utolsó Generáció