„Ki
A lényeg

Magyar Péter megnevezett öt tiszást, aki biztosan beül a Fővárosi Közgyűlésbe

26/07/2024 20:54

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Ordas Eszter, Porcher Áron Somerville, Böröck-Gémes Szilvia, Barna Judit és Bovier György beül a Fővárosi Közgyűlésbe – írta meg a 444-nek Magyar Péter, a párt elnöke.

A Tisza Párt 10 mandátumot nyert, a többi képviselőt október 1-jéig választják ki. Azt nem árulta el Magyar a 444-nek, hogy miért tart eddig a döntés. Az sem derült ki, hogy ezt az öt embert mikor választották ki.

A Tisza fővárosi listáján 14 ember szerepelt, közülük öten bekerültek az Európai Parlamentbe. Ebből az következik, hogy legalább egy embernek dupláznia kell. Ezt egyébként nem tiltják a szabályok – teszik hozzá a cikkben.

A következőket lehet tudni az öt leendő képviselőről:

  • Ordas Eszter jelöltségét Karácsony Gergely főpolgármester élesen bírálta a kampányban, miután szerinte Ordas az egyik kartellező hajóscég vezetője, majd egy másik jogtanácsosaként kifogásokat nyújtott be a Duna-parti építési szabályzat ellen, Karácsony lobbistának nevezte, aki nem a budapestiek érdekeit képviseli. Magyar Karácsony állítását azzal utasította vissza, hogy a Versenyhivatal megszüntette az eljárást (bár egy 2023-as közleményük szerint több milliós bírságot szabtak ki), és a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t büntette meg 50 millióra 2021-ben.
  • Porcher Áron Sommerville közgazdász 2020 óta egy Magyarországon rendkívül aktív tajvani milliárdos üzletember egyik cégénél, a Chi Fu Investment Fund Management Zrt.-nél dolgozott befektetési projektvezetőként. A cég tulajdonosa, a nemzetközi viszonylatban is rendkívül vagyonos Frank Liu jóban van Kövér László fideszes házelnökkel. Magyar Péter azt mondta, Porcher a jelöltség másnapján felmondott a cégnél.
  • Böröck-Gémes Szilvia fejvadász és business coach, ezenfelül művészeti menedzsmenttel és saját gyártású produkciókkal foglalkozik. A Magyar Narancsnak korábban azt mondta, tavasz óta élénk figyelemmel követi a hazai közéleti változásokat, és egy HR-szakmai felkérés révén csatlakozott a Tisza Párthoz.
  • Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser nemcsak listás jelölt volt, hanem elindult a X. kerületi polgármester-választáson is. Újoncként egész jó eredményt, 18 százalékot ért el, a több ellenzéki párt által támogatott DK-s Mustó Géza 27-et. A polgármester a fideszes Kovács Róbert maradt. Barna úgy lett a Tisza Párt jelöltje, hogy előtte egy hónappal még egy kommentben „nárciszikus idiótának” nevezte Magyart, majd később közölte, a politikus „rácáfolt az alaptalan vádakra”. Korábban Fidelitas-tag volt.
  • Az ötödik megnevezett ember Bovier György motivációs előadó, tréner, a magyar kerekesszékes teniszválogatott kerettagja, több integrációs kampány arca és lebonyolítója. 17 éves korában szenvedett önhibáján kívül autóbalesetet, ekkor eltört a gerince. Karácsony Gergely rádiónknak nyilatkozva megemlítette, hogy a Tisza párt frakciójában ül egy mozgáskorlátozottak ügyében nagyon elkötelezett képviselő, aki akár vihetné is az akadálymentesítés ügyét az új közgyűlésben.