„Köszönjük,
A lényeg

Odébb tolták a határidőt, de ez nem segít a Diószegi Sámuel utca lakóin

30/06/2024 14:48

| Szerző: Klubrádió

A kormány az NKE bővítése miatt sajátítja ki a nyolcadik kerületi önkormányzati bérházakat. Most ugyan meghosszabbították a cserelakások felajánlásának határidejét, de továbbra is az önkormányzatnak kellene megoldania 200 család elhelyezését.

Egy évvel odébb tolta az Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) bővítése miatt az otthonukat elhagyni kénytelenek számára a cserelakás felajánlásának határidejét a kormány egy szombat este megjelent rendeletben. A megszűnő bérleti, vagyonkezelési vagy egyéb szerződések miatt cserelakásra jogosultak elhelyezését a kormány továbbra is a Józsefvárosi Önkormányzatra hagyja, az új határidő 2026 január 31. – számolt be a HVG

Áprilisban derült ki, hogy a kormány az NKE 2025-ben induló új tanárképzéséhez kisajátítaná a Diószegi Sámuel utcában található önkormányzati bérházakat. A kiszemelt ingatlanok egy több mint 9 milliárd forintos komplex bérlakás-felújítási és városrehabilitációs programban szerepltek volna, de jelen állás szerint ennek annyi. A kisajátítás 200 családot érint, az önkormányzat viszont ingatlanok hiányában egelőre nem lát megoldást, Pikó András polgármester szociális katasztrófától tart. A döntés ellen korábban tiltakozott a fővárosi közgyűlés is.