„Ki
A lényeg

Pócs: Politikus vagyok és nem prostituált

17/12/2023 07:14

| Szerző: Klubrádió

Pócs János fideszes képviselő szerint nem számít kap-e támogatást.

Pócs János jászsági fideszes képviselő ünnepi beszélgetésen vett részt a helyi tévében. Egész pontosan disznóvágásra kísérték el a politikust. Ebből az apropóból szóba került a képviselő által pár éve megosztott fotó, amin egy leölt disznó látszódott, pörzsöléssel ráírt "Ő VOLT A SOROS" felirattal. A képviselő akkor ehhez annyit fűzött hozzá, hogy "Ott már egy disznóval kevesebb van". Az érintettek utólag azt mondták, hogy ez egy poén volt, félremagyarázták. A 444 összefoglalójában kiemelte Pócs néhány figyelemre számot tartó megjegyzését:

Pócs most a disznóvágáson azt mondta, hogy kiragadták ezt a mondatát. Kapott is névtelen leveleket, „meg egy olyan kiforgatást, ami egyébként az ellenzék szempontjából nem elítélhető. Előre tudtam, hogy azt fogják mondani, hogy ez a vállalkozás, ez a gazdaság, ahol most vagyunk, mennyi uniós és hazai támogatást vett fel, és akkor ezzel szemben ő bírálja azt, akitől a pénzt kapja”.

Riporter: Közbevetés. Egyébként sokat?

Pócs: Sok pénzt? Töredékét mint más ilyen vállalkozó.

Riporter: Vagy más politikus? Vagy kihez képest?

Pócs: Hát a politikusokhoz is képest, meg egyébként egy ilyen mezőgazdasági vagy agrárvállalkozáshoz képest a töredékét. Dehát mégiscsak ott ülök az asztalnál, nyomkodom a gombokat, döntést hozok, és ugye ők ezt forgatták ki, hogy azzal szembe beszélek, akitől a pénzt kapom. Dehát én politikus vagyok, és nem prostitulált. Nehezen tudták megérteni. Mert a prosti annak fekszik, aki fizet. Nekem meg van egy meggyőződésem, és teljesen mindegy, hogy kapok földalapú támogatást vagy nem kapok, a meggyőződésem nem fog ettől változni.

Riporter: Tehát a politikus nem annak fekszik le, aki fizet?

Pócs: Én nem. Én biztos, hogy nem.

Riporter: Hanem?

Pócs: Nekem van egy meggyőződésem, ez egyezik a Fidesz politikájával, és követem a Fidesz politikáját. Ha ez a meggyőződésem már ellentétes lenne, akkor elhagynám a hajót”.