„Zajlik
A lényeg

Polt Péter szerint az általa vezetett szervezet változatlanul csúcson van

20/12/2021 12:14

| Szerző: Klubrádió

A magyar ügyészi szervezet továbbra is Európa élvonalába tartozik, eredményei elismerésre és megbecsülésre méltóak. És ez tény – közölte Polt Péter legfőbb ügyész az ünnepek előtt. 

Büszke hangvételű videóüzenetben értékelte Polt Péter legfőbb ügyész a magyar ügyészi szervezet 2021-es teljesítményét karácsony alkalmából. A vádhatósági vezető, volt fideszes politikus nagyrészt arról beszélt, milyen jól helytállt az ügyészi szervezet a járványhelyzet idején, ennek kapcsán pedig az emberiség jó része által fontosnak tartott értékeket foglalta csokorba, amelyek mint utalt rá, az ügyészség munkáját is meghatározzák. Így volt ez korábban és így van természetesen idén is. 

Amellett azonban, hogy a magyar ügyészség milyen szépen alkalmaz számos, általános elismertségnek örvendő elvet a munkája során, Polt Péter az alapításának 150. évfordulóját ünneplő magyar ügyészi szervezet egyéb irányú jelentőségéról is beszélt. Arról – és talán ez tekinthető egyik legfőbb üzenetének – , hogy a XXI. század magyar ügyészsége változatlanul Európa élvonalába tartozik, eredményei elismerésre és megbecsülésre méltóak. És ez Polt Péter szerint tény.