„Ki
A lényeg

Reagált a végrehajtó: A soroksári iskola vezetősége tudott az ingatlan kiürítéséről

14/09/2023 09:00

| Szerző: Klubrádió

A végrehajtó állítja, hogy a soroksári iskola igazgatójának és a titkárnak is tudomása volt az ingatlan kiürítésének időpontjáról, de se ennek tényét, sem az időpontot nem közölték az érintettekkel.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, kedden tanítási időben üríttették ki a soroksári Qualitas Gimnáziumot. A hvg.hu kereste meg az iskola kiürítését végző végrehajtót. Berki András bírósági végrehajtó a lapnak azt állította – megismételve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter állítását –, az iskola vezetősége tisztában volt azzal, hogy elárverezték az ingatlant.

Hozzátette, általánosságban elmondható, hogy "az ügyben az adós gazdasági társaság többször megpróbálta kivonni a fedezeti ingatlant a végrehajtás alól az ingatlan elidegenítésével", de ezt a perbíróság megakadályozta és jóváhagyta az árverést.

Válaszában leírja azt is, amiről a helyszínen egy megafonba beszélve tájékoztatta a diákokat és tanárokat, vagyis hogy az iskola fenntartó alapítványának, az igazgatónak és a titkárnak is tudomása volt az ingatlan kiürítésének időpontjáról, de se ennek tényét, sem az időpontot nem közölték az érintettekkel. Arra a kérdésre, hogy miért volt indokolt tanítási időben kiüríteni az épületet, Berki azt írja, végrehajtó irodája köteles volt lefolytatni az eljárást, hiszen kedden volt a határidő, amikor át kellett adni az árverési vevőnek az ingatlant.

Az iskola vezetősége a végsőkig reménykedett abban, hogy megúszhatják a kilakoltatást – erről az RTL számolt be.