„Zajlik
A lényeg

Semjén: Jó, ha a gyerekek katonásdit játszanak

17/12/2021 17:43

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök-helyettes szerint kifejezetten hasznos, ha a gyerekek katonásdit játszanak, mert szerinte ez a haza védelmét szolgálja és nem mások megtámadását jelenti.

„Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik, a katonásdinak a végén arra kell kimenni, hogy a hazáját védje, értékeket védjen, ne pedig másikat támadjon” - fogalmazott Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese. A 444 az ország első honvédelmi sportközpontjának átadóján elhangzottakról közölt cikket.

A honvédelmi sportközpont létrehozására utalva példaként említette az Osztrák-magyar Monarchia alatt birodalom-szerte megalakított lőegyleteket, a két világháború közötti leventemozgalom egyes területeit, illetve később a Magyar Honvédelmi Szövetséget (MHSZ) mint sport és szabadidős tevékenységeket szervező országos szervezetet – írja az MTI.

Semjén azt állítja, hogy hamarosan minden járásban és megyében hasonlót akarnak létesíteni.

Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédében elmondta, az országban egyszerre öt helyszínen kezdődött el ezeknek a komplexumoknak az építése, a cél az, hogy először minden megyében, később pedig valamennyi járásban létesüljön egy-egy ilyen honvédelmi sportközpont.

Átadták az ország első honvédelmi sportközpontját a szabo
 
Semjén Zsolt Fotó: Balázs Attila/MTI