„Ki
A lényeg

Sérti a munka törvénykönyvét, hogy Lázárék a kisgyereket nevelőknek is megtiltják a távmunkát

26/07/2024 06:29

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A Vasutasok Szakszervezete szerint.

Nem felel meg a munka törvénykönyve előírásainak az, amilyen indoklással a MÁV a 8 éven aluli gyereket nevelő munkavállalóinak is megtiltja a távmunkát – állítja a Vasutasok Szakszervezete, amely a héten egy sor ponton kérte az Építési és Közlekedési Minisztériumot (ÉKM), hogy fontolják meg a távmunka-tiltás fellazítását – számolt be a Telex.

A MÁV-nál június végén derült ki, hogy júliustól betiltja a cégért felelős Építési és Közlekedési Minisztérium az otthoni munkavégzést. Lázár János minisztériuma azt reméli a lépéstől, hogy jobb lesz az elvégzett munka minősége, a szakszervezet szerint azonban „az elrendelt intézkedések – azok váratlan volta miatt – nehéz, számos esetben lehetetlen élethelyzetbe sodornak munkavállalókat”, ráadásul nem is fér el mindenki a csoportnak kirendelt átmeneti irodaházban (a régi, újbudai Mol-székházban).

 
Lázár János. Facebook.

Felmondási hullám még nem indult meg ugyan, de "rengeteg vasutas nézelődik a munkaerőpiacon, többen már állásinterjún is jártak”. Az Építési és Közlekedési Minisztérium nem reagált a home office témában küldött kérdéseikre, a MÁV pedig csak annyit közölt, hogy a minisztérium valóban megtiltotta a home office-t, de mindenkinek van hely az új irodában – írja a lap.