„Ki
A lényeg

Több mint hatmilliót követel a fideszes Láng Zsolttól a Budapesti Közművek

13/10/2023 15:33

| Szerző: Klubrádió

Több mint hatmillió forintot kér vissza Budapesti Közművek Láng Zsolttól, mert úgy találták, annak ellenére, hogy felügyelőbizottsági tag volt a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő társaságokban, a feladatait nem teljesítette – írja a Telex.

A közművek szerint a fideszes országgyűlési képviselő – korábban II. kerületi polgármester – 2019 decembere és 2022 májusa között a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt-ben, később a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt-ben volt Fb-tag. A cégek a jegyzőkönyvekre hivatkozva arra jutottak, hogy Láng Zsolt több esetben vagy egyáltalán nem jelent meg a bizottsági üléseken, sokszor késve érkezett, valamint a napirendi pontok érdemi tárgyalása előtt távozott.

A közművek szerint

Láng a két és fél éves időszakban a felügyelőbizottsági ülések közel felén nem dolgozott.

Láng Zsolt
 
Láng Zsolt
 

Ennek ellenére felvette a neki járó pénzt: összesen 6,17 millió forintot. A pénzt most visszakérik: úgy vélik, Láng nem az a fajta ember, aki úgy veszi fel a fizetését, hogy nem dolgozott meg érte.

„Joggal feltételezhető, hogy Láng Zsolt úr nem várhatja el a foxi-maxi jelleggel, munka nélkül általa felvett adófizetői közpénzt." – írták. 

Ha 8 napon belül nem történik meg a tranzakció, akkor kénytelenek lesznek jogi lépéseket tenni. A pénzt a köztisztasági dolgozók munkafeltételeinek további javítására fogják fordítani – ígérik