„Ki
Publicisztika
Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete

A szülők, akik éppen készítették elő a gyerek ünneplő ruháját az évnyitóra, arra döbbentek rá, hogy nem csak amit nincs, hanem ahol sincs ünnepelni. Három nappal aztán az iskolakezdés után, amely több száz gyerek számára rémálom lesz egész életükben, kihallgatott az ügyészség egy fiatal nőt, édesanyát, aki valamikor EP-képviselő lévén megpróbálta megakadályozni, hogy a NAV megszállja a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit.

Le a melltartóval - Dési János jegyzete
Publicisztika

Le a melltartóval - Dési János jegyzete

Csak annyiban érdekes ez az öltözködési rendelet, hogy minden konzervatív diktatúrában akadnak erkölcs-csőszök, akik ilyenkor felhevülnek, eljött az ő idejük. Majd ők megmondják, ki mit hordhat.  Így kezdték a tálibok is, és tessék, milyen szép eredményeket érnek ma már el a divatot illetően.

Legyen tűzijáték! – Selmeci János jegyzete

21/08/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A tűzijátékkal a legnagyobb baj nem az, hogy van, vagy hogy pénzbe kerül, hanem, hogy a politikusok ahelyett, hogy hagynának minket kicsit együtt ünnepelni, csúnyán belepofátlankodnak ebbe.

2024. augusztus 21. Esti gyors-részlet (2024.08.21. Selmeci János jegyzete)
02:09
00:00

A hosszú hétvégén régi Novák Tata interjúkat hallgattam, aki az egyikben arra a kérdésre, hogy mit adhat a néptánc a fiataloknak, azt válaszolta, hogy nem kell ezt misztifikálni, az emberek úgy szeretik a néptáncot, mint a rock and rollt, és az persze egy plusz, hogy magyarként mindenféle más közép-európai népnek a táncát is táncolhatjuk, de a funkciója a dolognak az, hogy összejövünk és jól érezzük magunkat.

Valami ilyesmire szoktam jutni minden évben, amikor felmerül, hogy legyen-e tűzijáték augusztus huszadikán. Szerintem legyen, jöjjünk össze, érezzük jól magunkat.

A tűzijátékkal – ami egyébként szinte mindig volt, csak a háborúk, a forradalmak és a covid állták útját, a 2008-as gazdasági válság például nem – a legnagyobb baj nem az, hogy van, vagy hogy pénzbe kerül, hanem, hogy a politikusok ahelyett, hogy hagynának minket kicsit együtt ünnepelni, csúnyán belepofátlankodnak ebbe vagy azzal, hogy itt minden szar, legyetek otthon szomorúak, vagy azzal, hogy bár a nemzetietlen globalisták nem akarják, de mi csak azért is megcsináljuk Európa legdrágább (és nyilván legtúlárazottabb) tűzijátékát, mert mi magyarok (kivéve a hazátlanok ugye) erre is képesek vagyunk akkor is, ha vasutat üzemeltetni például nem. (Pedig a tűzijáték is lehetne közös, meg amúgy a vasút is, ugye, de arról, hogy mi a közös, a politikusok nem beszélnek.)  

Tényleg rosszabb (nehezebb?) itt ma élni, mint öt éve volt, és ez részben a kormány hibája, de az biztos, hogy nem lenne jobb magyar kórháznak lenni tűzijáték nélkül sem, nem keresne annyit egy átlag budapesti, mint egy átlag prágai akkor sem, ha tegnap nem jött volna össze és érezte volna jól magát százezer ember, és nem, ahogy az olimpiai aranyaktól sem, ettől sem lett olcsóbb a kenyér, csak embereknek jó volt, ez fontos, és éppen elég, mert Magyarország születésnapját sem kell túlmisztifikálni, jöjjünk össze, érezzük jól magunkat, mielőtt belehalunk egy kórházi fertőzésbe így is, úgy is. 

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. augusztus 21-e adásában hangzott el.