„Zajlik
Publicisztika
Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

VIP-ellátás – Selmeci János jegyzete

11/09/2024 18:04

| Szerző: Selmeci János

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Egy megbecsült államtitkár a neki kijáró VIP-ellátásban részesül, vagy mégsem?

2024. szeptember 11. Esti gyors-részlet (2024.09.11 Selmeci János jegyzete)
02:45
00:00

Jó napot kívánok államtitkár úr, Selmeci János vagyok, nagy tisztelettel, engedelmével én leszek az ön betegmenedzsere.

Nézem is a vizsgálati lapot, hogy aszondja kardiológiai diagnosztika, hát nem lepődök meg, hiszen ön aztán tényleg a szívén viseli az ország sorsát, hát még a gyerekek iránti szeretet, láttam a fotókat arról az iskola-átadásról, teljesen oda voltunk a családdal, el is újságoltam nekik, amikor tegnap este bejelentkezett, hogy ma reggel önért fogok dolgozni.

Kérem szépen kövessen, most átsétálunk a Speciális Centrumba, sajnálom, hogy nem tájékoztatták arról, hogy ha a VIP-bejáraton érkezik, akkor nem kell elmennie a betegek között, parancsol egy maszkot esetleg, az a köhögő nő már nyolc órája itt van és elég rosszul néz ki, nehogy valami baj történjen, engedje meg, hogy a rövid út során ezzel a mini ventilátorral hűtsem egy kicsit, ne aggódjon, az ön részlegén tartalék légkondi is van, ha valamelyik esetleg elromlik.

Ez lenne itt a szobája, természetesen csak néhány percet kell várnia, de addig helyezze magát kényelembe, a hűtőben talál ételt italt, itt a mágneskártyája, ha kimenne a teraszra, igazi fű van, és csodálatos zene szól, ha esetleg mosdóba menne, az a szobájából nyílik, zuhany is van benne, és természetesen szappan, tusfürdő, WC-papír, nem úgy mint a többi, na szóval érti, itt a tévékapcsoló, ha erre a gombra nyom, akkor az elmúlt tíz év összes NB1-es és válogatott mérkőzését vissza tudja nézni, tudja ezt a tévét egy másik, hmm, VIP-szobából hoztuk át, oda túl kicsi volt a háromszáz centi, nekünk pedig a betegek a legfontosabbak. Hamarosan visszajövök, és átkísérem az első vizsgálatára. Van esetleg bármi kérdése, államtitkár úr?

Kérdésem nincs, nagyon köszönöm a kedvességét, még soha egyetlen kórházban sem tapasztaltam ilyesmit, van itt azonban egy félreértés, talán rosszul hallottak a telefonban, én nem államtitkár vagyok, hanem egy állami iskola titkára.

Uramisten, jézusom, izé, azonnal menjünk vissza a sima osztályra, persze ez is sima osztály, minálunk nincsen speciális centrum, kérem kövessen a váróba, vagyis inkább menjen haza, tudtommal nincs időpontja, eleve csak tegnap telefonált, 60-70 napot kell várni, de a recepción nem adnak időpontot, ahhoz telefonálni kell, néhány óra után fel szokták venni, szóval hívja fel őket újra majd otthonról, csak ne legyen itt, vagy várjon csak, állami iskola, ugye maguknál nem sztrájkoltak, jézusom, engem ki fognak rúgni, sajnálom, de intézményünkben ideiglenesen nem végzünk kardiológiai diagnosztikai vizsgálatokat, könyörgöm, keressen egy másik kórházat, erről az egészről meg hallgasson, ide ne jöjjön nekem a Magyar Péter. 

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. szeptember 11-i adásában hangzott el.