„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Folytatódik a Fidesz magányos bolyongása az Unió végtelen terein? Hetes ajánló

22/06/2024 13:59

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Az Európai Konzervatívok és Reformerek sem fogadja be a magyar kormánypártot; előkerült Gyurcsány Ferenc távozásának lehetősége a DK éléről; az ügyészség szerint nincs miről beszélni Magyar Péter hangfelvétele ügyében, de vajon tényleg nincs? a Johns Hopkins Egyetem professzora javasolja az Orbán-kormánynak: állítsa le a kínai terjeszkedést. Ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

2024. június 22. Hetes Stúdió (2024. június 22., szombat 15:00)
56:20
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Folytatódik-e a Fidesz magányos bolyongása az Unió végtelen terein azt követően, hogy a Konzervatívok frakciója mégsem fogadja be: igaz, a hírek szerint hivatalosan nem is jelentkezett felvételre. Vagy jön a széljobb, oroszpárti Identitás frakció? Miért nem akart Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szövetkezni az utóbbi alakulattal? Stefano Bottoni történész értékelte a helyzetet.

 
Stefano Bottoni (kép: Facebook)
 

Gyurcsány Ferenc távozása a DK éléről még sosem került elő ilyen élesen, igaz, a párt még sosem szenvedett ilyen megrázó vereséget a maga állandó üvegplafonja alatt. A pártvezető egyelőre inkább szétbeszélni látszik a lemondás sokak számára nyilvánvaló kényszerét. Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke nyilatkozott nekünk.

A Republikon Intézet konferenciája Budapesten
 
Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Fotó: MTI/Mohai Balázs
 
 

Három hónapon át vizsgálta az ügyészség Magyar Péter hangfelvételét, amelyet volt feleségével, Varga Judit akkori igazságügy-miniszterrel készített titokban. Az volt az egyik kérdés: elmulasztotta-e valaki a feljelentési kötelezettségét, például a Schadl-ügy irataiba belenyúlással kapcsolatban. Az ügyészség most közölte: nincs miről beszélni. Tényleg? Józsa Márta kérdezte Szepesházi Péter ügyvédet, volt bírót.

Kormányellenes demonstráció Budapesten
 
 Szepesházi Péter lemondott bíró beszédet mond a Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr! címmel meghirdetett kormányellenes demonstráción a belvárosi Alkotmány utcában 2018. december 16-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs
 
 

2024. június 22. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. június 22., szombat 16:05)
52:06
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
Kína a belső eladósodás és a munkanélküliség problémáit akarja      megoldani, ehhez keres lehetőséget Brazíliában, Argentínában, Dél-Afrikában, Ausztráliában és Magyarországon is – mondta Ho-Fung Hung, a Johns Hopkins Egyetem szociológiai tanszékének professzora. Azt tanácsolja az Orbán-kormánynak, amíg nem késő, addig állítsa le a kínai terjeszkedést. Csernyánszky Judit interjúja.


A műsor második órájában megbeszéltük a hetet Szénási Sándorral, Bolgár Györggyel, Szele Tamás külpolitikai újságíróval és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang újságírójával.

 
Hetes Stúdió 
 
Fotó: Mátyus László / Klubrádió