„Zajlik
Azt beszélik

Hét akkumulátoriparhoz köthető beruházás – ezzel néznek szembe a debreceniek

2/08/2024 13:01

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Elbocsátások a kecskeméti Mercedes-gyárból, Békés megye, ahol DK-s belháború dúl , Debrecen és az akkumulátoripar illetve a Szeged-Budapest vasútvonal – ezekről szólt az Azt beszélik a héten. 

2024. augusztus 02. Azt beszélik (2024. augusztus 02., péntek 15:00)
25:04
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Volt menő munkahely a kecskeméti Mercedes-gyárnál, aztán százak számára pillanatok alatt megszűnt a sikertörténet – számolt be Balla Szilárd a kecsup.hu-tól.

Egy éve még új munkaerőt toboroztak a bővülő gyárba.

Nincs politikai uborkaszezon – mesélte Bod Tamás, a Magyar Narancs gyulai munkatársa, aki egy Békés megyei DK-s belháborúról számol be. Ebből a harcból a helyi vonatkozásokon kívül talán az is kiderül, érheti-e kritika a párton belülről Gyurcsány Ferencet?

Leel-Őssy Gábor, a DK gyulai alapítójának választások utáni bejegyzése, amelyben a párt és a pártelnök Waterloo-járól írt. Azóta etikai eljárás indult vele szemben.

Hétnél tartunk ,és ez nem egy népmesei szám, hanem azoknak az akkumulátorgyártás-környéki beruházásoknak a listája, amelyekkel a debrecenieknek kell szembe nézniük. Olyannyira, hogy a nemrég felavatott üzem hírét csak Szijjártó Péter facebook-oldaláról lehetett megtudni, elmaradt az ünnepélyes szalagvágás, meg az ilyenkor szokásospolitikai csinnadratta – mondta el Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól.

Gyakorlatilag továbbra sem lehet normális körülmények között eljutni Szegedről Budapestre vonattal – Bod Péter, a Népszava munkatársának élménybeszámolóját hallhatták.

Épül a Szeged- Hódmezővásárhely közötti tram-train villa
 
 Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2024. augusztus 2. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztőasszisztens: Lehoczky Mirjam