„Klubrádió
Esti gyors

Hun a pénz? Hát a tudománynál! - Dési János jegyzete

24/06/2019 17:34

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Kásler Miklós kevesli a tavaly alapított Magyarságkutató Intézetnek az idei évre megítélt 844,7 millió forint támogatást. Dési János jegyzetében elmondja, miért is jó, hogy van végre ilyen kutatás is.

2019. június 24. Esti gyors-részlet (2019.06.24. Dési János jegyzete)
02:14
00:00
Azért örülök, hogy a hun-magyar őstörténeti kutatóintézet jelentős állami támogatást kap, hogy legalább száz jól fizetett kutatót alkalmazhat, mert ugye a tudomány fura ura nemrégiben azt mondta, azért kell az akadémiát szétbombázni és helyét sóval behinteni, majd az oda járó pénzeket - Vitéz László szép szavával élve - ellopikálni, mert mostantól csak olyan kutatásokat lehet finanszírozni, amelyekből azonnal haszon van.

Vane erre patent, hétfőn Rogán Antal feltalál valami remek számítástechnikai dolgot, kedden meg már csörög is a kassza. Ezt nevezzük ma tudománynak. Rogánt az akadémiára! Azok a többi régiek meg, fájdalom, de lejárt lemez. Filozófia, régi szerzők fordítása, elméleti fizika, kognitív pszichológia – na ez az aminek reszeltek.

Mostantól csak praktikus dolgok lehetnek ám.

Úgymint magyar őstörténet.
A hátrafelé nyilazás legújabb elmélete, különös tekitnettel Jézus pártus királyfira.
Az Árpád és az Orbán nemzetségfők kolbásztöltő technikái a kora kazár időkben.

Illetve ez mégse mert a vezér nevét nem illik ilyen zsidós dolgok környékén említeni.
A kumisz szerepe az olvasásértésben, különös tekintettel a szakiskolák diákjaira.
Az illiberalizmus szerepe a sztyeppei népek felemelkedésében.

Szerencsére az 56-os intézet sem zavar már be. Az akadémiának is vége, a CEU elküldve az Óperencián túlra. Nem is tudtak ezek semmi hasznosat adni a derék magyar névnek.

A rovásírás szerepe a magyar űrkutatásban.
A halszagú finnek történelmi veresége és a Nokia gyár helyén nyílt gumicsizmagyár szerepe az iszlamizált nyugati világban.
Valamint, mert a pénzért meg kell dolgozni: Orbán Viktor vezéri szerepe a belső-kisázsiai korai dokumentumok fényében, valamint Mészáros Lőrinc pénzcsináló varázslatai korai Volga-vidéki szertartások tükrében.

Éljen a modern tudomány!

Dési János jegyzete a 2019. június 24-i Esti gyorsban hangzott el.