Kínai vega csoda – Göczey Zsuzsa receptje a Szörp-Szóda fesztiválról
3/10/2019 21:06
| Szerző: Göczey Zsuzsa
A Szörp-Szóda Fesztiválon öt bográcsban készültek a finomságok, íme Göczey Zsuzsa főztjének a receptje - ezúttal otthoni, kisebb kiszerelésben.
Kínai kel kínai módra
Recept 4-5 személyre:
1 duci kínai kel
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
hüvelykujjnyi gyömbér meghámozva
olíva olaj
szójaszósz
kívánságra szezámolaj
A kínai kelt éles késsel hosszában megfelezem s a feleket is. Kivágom a torzsáját és felkockázom.
Wokban felforrósítom az olajat és beledobom az előzőleg felaprított hagymát, fokhagymát, gyömbért. Kicsit sütöm, majd rászedem a kelkockákat, időnként összekeverve. Meglocsolom szójaszósszal és így sütöm tovább, addig míg a káposzta meg nem puhul.
Az eredeti receptet fel szoktam turbózni rizstésztával, ún. üvegtésztával, amit leforrázok, míg sül a zöldség.
Amikor kész, addigra megszívja magát a tészta, ollóval összevagdosom, hogy ne kelljen kétméteres szálakkal küzdeni. Beleforgatom a wokba, ha kell, teszek hozzá még kis szójaszószt, s hogy még rafináltabb legyen, meglocsolom szezám olajjal.