„Klubrádió
Zöldklub

Mi lesz veled, Gyűrűfű?

1/11/2021 09:18

| Szerző: Lay Viktória/Klubrádió

Baranya megyébe, Gyűrűfűre látogattunk, amely ötven éve szellemfaluvá vált, aztán harminc éve újjáéledt, mint ökofalu, mert pár lelkes fiatal elhatározta, hogy elhagyja a várost, és olyan települést hoz létre, amely összhangban van a természettel. Most viszont a lakók attól félnek, hogy Gyűrűfű újra az elnéptelenedés útjára léphet. De mi áll ennek a hátterében, és mégis, milyen az élet egy ökofaluban?

2021. október 29. Zöldklub (2021. október 29., péntek 15:00)
48:52
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória

Mi lesz veled, Gyűrűfű? A Baranya megyei falu 1970-ben teljesen elnéptelenedett. 30 évvel ezelőtt mint ökofalu éledt újjá, de a mostani lakók attól tartanak, hogy megint az elnéptelenedés útjára lép a település. Mi áll a háttérben? Milyen az élet egy ökofaluban? Dr. Borsos Béla, az ökofalu, az úgynevezett "humánökológiai kísérlet" kidolgozója, humánökológus, a Gyűrűfű Alapítvány kuratóriumi elnöke volt a vendégünk.

A második fél órában tovább kalandoztunk a faluban: kik és miért telepedtek le ott? Milyenek a hétköznapok? Szalóki Zsuzsa gyűrűfűi lakos, az ottani Tündérmajor Biogazdaság alapítója, a Gyűrűfű Alapítvány képviselője, valamint Világos Nikolett gyűrűfűi lakos mesélt nekünk.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Gyűrűfű Ökofalu / Facebook

Zöldklub
2021. október 29., péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Lay Viktória