„Vásároljon

Zöldklub

péntek 15:00, ism.: hétfő 05:00

Műsorvezető:

Zöldklub – Flóra, fauna és fenntartható fejlődés, a Klubrádió természet- és környezetvédelmi műsora. 

A Zöldklubban igyekszünk nem leszűkíteni a kereteket, hanem megvizsgálni az ember és környezete kapcsolatát, nem csak a jövőben és a jelenben, hanem a múltban is. Megpróbáljuk megérteni, hogy mi adja a természethez való viszonyulásunk alapjait, hogyan változtunk mi, hogyan változtattuk meg a környezetünket, és hogyan tudnánk újra kapcsolódni hozzá?

Flóráról, faunáról, fenntartható fejlődésről minden pénteken 15 és 16 óra között.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Miért baj, ha kiszárad egy patak?
Zöldklub

Miért baj, ha kiszárad egy patak?

2021. június 20. 10:03

Legutóbbi adásunkban megvizsgáltuk a Balatonban található gyógyszermaradványok hatását az élővilágra, áttekintettük a hazánkban élő, háziállatainkra veszélyes kullancsfajokat, a leendő agility-bajnokot kerestük a HEROSZ állatotthonában, és arról is beszélgettünk, miért fontos rendszerek a patakok, és miért baj, ha kiszáradnak.

Többségében traumatizált, félős kutyákkal dolgozom
Zöldklub

Többségében traumatizált, félős kutyákkal dolgozom

2021. május 10. 14:29

Épp, ahogy emberi személyiségünket, a kutyáink személyiségét is megtalálhatjuk az intro- és extroverzió skáláinak különböző fokán. Ahogy a mi különböző személyiségtípusaink eltérő igényekkel rendelkeznek, és az életünket megpróbáljuk ennek megfelelően kialakítani, a kutyáknál is észre kell venni, hogy mire van szükségük: élénk társasági életre, visszafogottabb közösségi tapasztalatokra, vagy éppen a gazdival kettesben töltött időre. Ocztos Panka kutyakiképzővel beszélgettünk.