„Klubrádió
Szavakon túl

Molnár Áron: Vigyáznia kell, hogy a benne lévő ménes ne szaladjon ezerfelé

9/04/2023 17:55

| Szerző: Klubrádió

A Szavakon túl korábbi adásában Molnár Áron, színész, aktivista, a NoÁr mozgalom alapítója volt Kadarkai Endre vendége, akivel a tavalyi választások utáni mélypontjáról és az azóta tartó önmagával való szembenézésről beszélgettek, valamint arról, hogyan próbálja a benne vágtázó lovakat kordában tartani.

2023. március 26. Szavakon túl (2023. március 26., vasárnap 13:00): Molnár Áron
52:39
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre Szerkesztők: Kadarkai Endre
Molnár Áron azt mondja, a 2022-es választás komoly mélypont volt az életében, hiszen sok munkát tett bele, hogy ez a rendszer megváltozzon, de helyette óriási pofára esés történt. Ez a traumatikus élmény döbbentette rá arra, hiába erős, azt a terhet, amit a közügyek terén magára vállalt, egyedül nem fogja bírni, az ő ereje is véges. Amikor már konkrét fizikai tünetek jelentkeztek nála nagyon megijedt. A pánik és a kiégés összes jelét mutatta: tikkelt a szeme, mellkasi nyomást érzett és zsibbadt a bal keze. A környezete sokkal előbb is jelezte már felé, hogy baj van, elkezdett megváltozni a személyisége. Nem voltak kérdései, csak állításai, mindig neki lehetett igaza, ment előre, mint egy tank.

 
Kadarkai Endre és Molnár Áron
 

Elérkezettnek látja az időt, hogy szembe kell néznie azzal, mit tett, hol hibázott, ezeket a sebeket most be kell gyógyítania. Régebben mereven elutasította, de ma már azt vallja, nem kell egyedül csinálni, vagány dolog ebben segítséget kérni. Mostanra már azt is ki meri mondani, hogy nem jó szervezetvezető, nem alkalmas rá. Szerinte amennyire súlyos ez a felismerés, akkora megkönnyebbülést is okoz, így több ideje és energiája lesz azzal foglalkozni, amiben jó.

A csalódás nagyon brutális, de hasznos élmény az életében. Akárhányszor csalódott, mindig jobban felvértezte magát, hogy az megvédje egy következő kudarctól. Amikor a Vajdaságból átjöttek a családjával, sok éven át bántották és kiközösítették az osztálytársai. Tizenhárom évesen bosszúlistája is volt, de ma már nincs benne harag, túlhaladta őket.

Azt mondja, intenzív energiaszintje az alap attitűdjéhez tartozik, nem tud és nem is akar belőle visszavenni. Neki nem okoz problémát, hogy nem tud semmit félig csinálni, de másoknak biztosan sok tud lenni néha. Köztudott, hogy ezer lángon ég, de azt mondja, pont most kezdett el azon dolgozni, hogy kordában tartsa az energiáit. Vigyáznia kell, hogy a benne lévő ménes ne szaladjon ezerfelé.

Sokszor félelem érzet nélkül, túl vehemensen ment bele helyzetekbe. Ezen még sokat kell dolgoznia, de azt mondja, ma már tízből öt szituációban mérlegel, milyen jobb dolgot tudna helyette csinálni és elengedi. Továbbra is az a legfontosabb, hogy úgy éljen, hogy tükörbe tudjon nézni, és az utána jövő generációknak ne kelljen félnie. Nem azt szeretné, hogy olyanok legyenek mint ő, csak erőt és reményt szeretne adni erőtlenebbeknek.

Akárcsak a Szavakon túl összes adása, úgy a Molnár Áronnal készült beszélgetés is visszanézhető a Klubrádió YouTube-csatornáján. Iratkozzon fel rá, és nem marad le műsorainkról a YouTube-on sem.

FELIRATKOZOM:

Szavakon túl
2023. március 26. vasárnap 13:00
Műsorvezető: Kadarkai Endre