„Zajlik
A lényeg

24.hu: Lefoglaltak egy szállodát, ami valahogy Tiborczhoz került

17/11/2021 07:49

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Mészáros Lőrincz és Tiborcz István, a miniszterelnök veje között gazdát cserélt egymás közt az egyik legszebb panorámájú szálloda, írja a 24.hu. A rendszerváltás előtt épült Bérc Hotelt a 2000-es években bezárták, majd a Quaestor-csoport átépítette, és Lifestyle Hotel néven nyitotta újra már a Fidesz kormányzás alatt.

A 114 szobás, négycsillagos wellness hotel különös módon akkor került Mészáros Lőrinc birodalmához, amikor 2015-ben a Questor-botrány után a cég minden vagyonelemét lefoglalta a rendőrség, és a bíróság is megerősítette a lefoglalást. A szállodáét is. Ennek ellenére pár hónappal később a Lifestyle a Hunguest szállodalánchoz került, majd tavaly az állami turisztikai ügynökség a Mészáros érdekeltségeknek adott 17,7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást, ebből 820 milliót a szálloda is kapott. Tehát a mátraházi hotel miközben a költségvetés támogatja a felújítását, és a NER jeles személyiségei között cserél gazdát, évek óta bűnügyi zár alatt van, írja a lap. 

 
Mátraháza
 

 

A szállodát és a tulajdont azonban a BDPST Hotel Management Kft. vette át.

Hogy a rendőrségi zár alatt lévő vagyonelem hogy kerülhetett Mészárosékhoz és most Tiborczkhoz, arra a 24.hu nem kapott választ sem a rendőrségtől, sem a bíróságtól, sem a felszámolótól, sem a jelzáloggal rendelkező banktól sem. 

Rövid időn belül ez a harmadik szálloda, amely Mészárostól a miniszterelnök vejéhez kerül.