„Zajlik
A lényeg

A "Bulinegyedből" Király-negyed, Külső-Erzsébetvárosból pedig István-negyed lesz

15/12/2021 13:46

| Szerző: Klubrádió

Új neveket kapnak egyes kerületrészek az Erzsébetvárosban, miután a 7. kerületi képviselő-testület megszavazta az Erzsébetváros Kulturális Koncepciót, azaz a kerület hosszú távú kulturális stratégiáját.

"A koncepcióterv három fő fejlesztési területet határoz meg: a zsidó kultúra, a hagyományos mesterségek és fiatal designerek kiállítóhelyhez juttatása és a kreatív ipari (képző-, és iparművészek, zeneművészek, színház-, és filmművészek, építészek, szépírók) pályakezdők diplomaszerzés utáni piacra kerülésének támogatása ("Erzsébetváros, mint a kreatív ipar inkubátorháza")" – írja a Színes Erzsébetváros a Facebookon.

"A Kulturális Koncepció számos konkrét javaslatot határoz meg. A koncepcióterv például arra is kitér, hogy "várostörténetileg alátámasztható indokokkal a jelenlegi területi felosztás elnevezéseit (Belső-, Középső-, és Külső-Erzsébetváros) javasolt a következőkre megváltoztatni: Király-negyed, Erzsébet-negyed, István-negyed" A VII. kerület példaként a szomszédos Józsefvárosra hivatkozik, ahol ma tíz negyedet különböztetnek meg és láttak el önálló, utcatáblákon is olvasható elnevezéssel. ... A koncepciótervet a képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg, így Erzsébetváros széles társadalmi párbeszédet kezdeményez ennek részleteit illetően."