„Zajlik
A lényeg

A hülyegyerekező Rákay Philip a kormányjobbágyozásra megsértődött és perelt

22/12/2021 07:54

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Első fokon pert veszített Rákay Philip, aki a bíróság szerint nevezhető „kormányjobbágynak”, valamint „önfelkent Petőfi-reinkarnációnak”, írja a Media1 Blog. A pert Rákay indította, mert a Hírklikk egy olyan cikket jelentetett meg, amiben különféle jelzőkkel illette az kormányinfluenszert.

A Pécsi Törvényszék megállapította, hogy „nyilvánvalóan nem barátságos a kormányjobbágy, az önfelkent Petőfi-reinkarnáció, a műveletlen, a parancsot kapó, az öleb, a médianyalonckodás szavak és kifejezések használata az alperes részéről, azonban a felperesnek mint közéleti szereplőnek ezt, a Polgári Törvénykönyv vonatkozó jogszabálya alapján tűrnie kell”.

A bíró talán a legmegsemmisítőbb ítéletet viszont azzal mondta ki, amikor felhívta Rákay figyelmét, hogy "a tágabb értelemben vett közösséget, a közt érintő, a közvéleményt érdeklő ügyekben megjelenő cikkek, hozzászólások nem minden esetben kíméletesek”, és ezzel kapcsolatban Rákay is többször megnyilvánult például, amikor „te politikai kisegítő iskolás hülye gyereknek” nevezett más közéleti szereplőt, „szánalmasnak” titulálva, vagy éppen a vele egyet nem értőket „ti kis zsúrmarxista ügynököknek” nevezte.

Rákaynak 36000 forint le nem rótt elsőfokú eljárási illetéket, valamint az alperesnek 15 nap alatt 190500 forint perköltséget kell megtérítenie, de lehet, hogy fellebbez.