„Zajlik
A lényeg

5-1=4 kérdés lehet a népszavazáson, a kormány visszavonta az egyik kérdést

17/11/2021 09:34

| Szerző: Klubrádió

Mivel a kormány által szorgalmazott öt népszavazási kérdésből egyet a Kúria az emberi méltóság védelme mellett kiállva alaptörvény-ellenesnek nyilvánított, ezért a Nemzeti Választási Bizottság határozatát megváltoztatva nem hitelesítette azt. A kormány az Alkotmánybírósághoz fordult, azonban a Magyar Nemzet szerint inkább nem várják meg a döntés eredményét, kihagyják a kérdést a népszavazásból, így akár akár tavaszi országgyűlési választás napján is megtarthatják a népszavazást.

A lap értesülései szerint az eredetileg tervezett öt kérdés helyett csak négy szerepelhet majd a kormányzat által csak gyermekvédelminek nevezett népszavazáson:

– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Komoly kérdésekre komoly választ vár a kormány.

Az elbukott kérdés pedig: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?”