„Zajlik
A lényeg

A kormány tanácstalan, hogyan növelhetné tovább az oltottak számát

17/11/2021 10:15

| Szerző: Klubrádió

Áder János köztársasági elnököt a klímavédelemről tartott sajtótájékoztatóján kérdezte a Népszava a járvánnyal kapcsolatban. Arról faggatták, hogy nem tartaná-e szükségesnek, hogy többször megszólaljon az oltás népszerűsítése mellett. Szerinte a témába vágó megnyilatkozásaihoz legalább két órát kellene rászánni, hogy mindet végigolvassuk és hallgassuk.

"Ennél többször megszólalni, illetve annál intenzívebb reklámot folytatni, mint amit a kormány és az egészségügyi szakemberek folytatnak oltásügyben, nem lehet. Ha valakit még ez sem győz meg az oltások fontosságáról, biztonságáról és hatékonyságáról, akkor ugyan mi mással lehetne ezt elérni?" – reagált a köztársasági elnök a lap kérdésére. 

Áder János emlékeztetett az oltást megtagadó négytagú magyar család tragédiájára, ahol a család minden tagja kórházba került, az apa meghalt, az anya életveszélyben, az pedig kérdéses, a gyerekek túlélik-e. - Ennél nem is lehetne egyértelműbb bizonyíték, hogy azt mondhassuk, emberek, térjetek már észhez, még elkerülhetitek az ilyen tragédiát, hiszen van oltóanyag, ingyen van, választani is lehet, sorban állni sem kell – fogalmazott a köztársasági elnök.

Nemzetközi gyógyszerkutatási konferencia Budapesten
Budapest, 2021. november 15. Áder János köztársasági elnök beszédet mond az International Conference on Advances in Pharmaceutical Drug Development, Quality Control and Regulatory Sciences (DDRS 2021) címmel megrendezett nemzetközi gyógyszerkutatási konferencia megnyitóján a Margitsziget Ensana Termál Hotelben 2021. november 15-én. A konferencián 250 szakember vesz részt öt földrészről, akik egyebek mellett a gyógyszerfejlesztés, a minőség-ellenőrzés és a szabályozási kihívások kérdéseivel foglalkoznak. MTI/Máthé Zoltán