„Zajlik
A lényeg

A Neoton egykori énekesnőjét jelöli köztársasági elnöknek az ISZOMM

6/01/2022 12:58

A Szanyi Tibor által alapított Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom Pál Éva énekesnőt jelöli köztársasági elnöknek.

Pál Éva indul el az ISZOMM jelöltjeként a 2022-es országgyűlési választásokon az egyéni képviselői helyért a budapesti 17-es választókörzetben (ez Csepelt és Soroksárt foglalja magába), lakóhelyén. De nemcsak képviselőjelölt lesz, a radikális baloldali párt őt nevezte meg a köztársasági elnök-jelöltjüknek is online sajtótájékoztatójukon.  

Pál Éva
 
Pál Éva
 

Pál Éva 1973-ban lett a Kócbabák nevű énekes lánycsapat tagja, mely nem sokkal később a Neoton Famíliához csatlakozott. 1983-ban hagyta ott a sikeres popformációt és szólókarrierbe kezdett.

A devizahiteles kálváriájáról többször beszámolt a bulvársajtó, de a már nyugdíjas énekesnő politikával sem most kezdett el foglalkozni, egykoron az MSZP kampányát segítette, de elmondása szerint volt SZDSZ-es jelölt is. 2020 decemberében lépett be Szanyiék pártjába, azóta a pártja többi jelöltjének is rendszeresen tanácsokat ad a nyilvános szereplésekkel kapcsolatban, de indulót is írt a pártnak.

„Úgy érzem, alkalmas vagyok arra, hogy megtestesítsem a társadalom egységét. Voltam fent és lent is, a társadalom minden rétegéből vannak tapasztalataim. No, meg az alsó korhatár 35 év, ezt már kétszeresen is elértem”nyilatkozta az énekesnő a Blikknek, és hozzátette, hogy a szociális válság felszámolása az a terület, amire hangsúlyt fektetne, emiatt lépett be a pártba és köztársasági elnökként is ezt tekintené a fő feladatának. "Ebben szerintem az ellenzék részéről sokan lennének a partnereink, különösen a baloldali pártok támogatására számítok."

A törpepártnak egy 2018-as megállapodás okán egy parlamenti képviselője is van a parlamentben. 2018-ban a DK kötött választási szövetséget a Magyar Szolidaritás Mozgalommal, így jutott képviselői helyhez Székely Sándor, aki később kilépett a DK-ból és független képviselőként folytatta parlamenti munkáját. 2020-ban Szanyi Tiborral közösen alapították meg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat, mely így egy képviselővel jelen is van a parlamentben. Ahhoz azonban, hogy hivatalosan is köztársasági elnökként indulhasson valaki, az országgyűlési képviselők ötödének támogatására van szükség.