„Zajlik
A lényeg

A rendőrök visszautasítják, hogy Mészáros magánútján őrködnének

7/01/2022 08:07

| Szerző: Klubrádió

Szél Bernadett szerint rendőrök büntetik meg azokat, akik Herceghalom és a Pátyot Zsámbékkal összekötő 1102-es út közötti útra engedély nélkül hajtanak be. Szerinte hétezer forintért lehet engedélyt kapni, akinek nincs, azt 30 ezer forintra büntetik a rendőrök. De miért érdekes az 1102-es út? Mert a korábban a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában álló terület az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve a földekkel együtt Mészáros Lőrincé lett.

Az ellenzéki képviselő szerint "kiálltak a rendőrök és büntették az engedély nélkül áthaladókat". 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azonban, szokatlan módon, a rendőrség honlapján reagált a politikus Facebook-posztjára, és mint írták, visszautasítják Szél Bernadett állításait. "A rendőrök nem védenek magánutat."

A rendőrség azt állítja, hogy a magánutak használatáért fizetendő útdíj megfizetésének ellenőrzése, a meg nem fizetés miatti szankcionálás nem a rendőrség jogköre. Azt is írják, ha Szél konkrétumokat ír, akkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kész vizsgálatot folytatni, és amennyiben történt visszaélés, annak elkövetőjével szemben szigorúan eljárni.