„Zajlik
A lényeg

Átvizsgálják a felázott gyökerű fákat a Margitszigeten

25/09/2024 09:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A Főkert munkatársai az árvízzel leginkább érintett Római-partot, Óbudai-szigetet és Margitszigetet vizsgálják át, felmérik a felázott gyökérzetű, és emiatt veszélyessé vált fák állapotát, és beavatkoznak ott, ahol szükséges – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

„Azon vagyunk, hogy az emberileg lehetséges legrövidebb időn belül a pesti rakpartra is visszatérhessen a villamos- és az autós forgalom. Közel 150 munkatársunk, 33 célgéppel folyamatosan takarítja a rakpartokat, csak tegnap több mint 20 tonna uszadékfát és iszapot távolítottak el az útburkolatokról” – posztolta a főpolgármester. Az uszadékfából energia lesz, az összegyűjtött 520 ezer homokzsák tartalmát pedig építkezéseken hasznosítják újra, tette hozzá Karácsony Gergely.

„A Főkert munkatársai az árvízzel leginkább érintett Római-partot, Óbudai-szigetet és Margitszigetet vizsgálják át, felmérik a felázott gyökérzetű, és emiatt veszélyessé vált fák állapotát, és beavatkoznak ott, ahol szükséges. Ezeket a területeket akkor tudjuk visszaadni a budapestieknek, amikor a lehető legnagyobb biztonságot garantálni tudjuk” – írta.