„Zajlik
A lényeg

Vajna Tímea eladta utolsó magyar érdekeltségét az egyik leggazdagabb magyarnak

24/09/2024 12:15

| Szerző: Klubrádió

Palácsik-Ráthonyi Tímea, a 2019-ben meghalt Andy Vajna azóta az USA-ba költöző és újraházasodó özvegye megszabadult az utolsó magyarországi érdekeltségétől, írja az Mfor. Az egykori üzletasszony Instagram-bemutatkozásából is kiderül, hogy már csak extulajdonosa a nemzetközi japán stílusú luxusétterem-franchise magyarországi egységének, a Nobu Budapestnek, ami a Kempinski hotel oldalában működik, a fővárosban.

A volt filmügyi kormánybiztos özvegye minden hazai érdekeltségétől megszabadult, mióta új életet kezdett az USA-ban és megszerezte az állampolgárságot is.

A szóban forgó étterem a Buno Kft.-hez tartozik, amelynek 51 százalékos többségi tulajdonosa volt az AV Investments Kft., ami Andy Vajna egykori cégörökségének utolsó darabja volt. Palácsik-Ráthonyi ebben a cégben volt érdekelt elhunyt férje egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval, a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

A Buno Kft. 2023-ban 1,49 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el, amit kivétel nélkül belföldön ért el, de ebből végül csak 102,8 millió forint volt az adózott eredmény.

Miután Palácsik-Ráthonyi Tímea és férje, Ráthonyi Zoltán is kiszállt augusztusban, a Nobu mögött álló cégbe a céginfromációk szerint új tulajdonosként a Bárány Invest Kft. érkezett. Ez Bárány László, a 2024-es leggazdagabb magyarok listájának 23. helyezettje családjának érdekeltségi körében van.

Bárány vagyonát nagyrészt a Master Good baromfifeldolgozó vállalattal szerezte, és fiai, László és Péter szintén aktívan részt vesznek az üzletmenetben. Az ifjabb Bárányok a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben is vezető tisztségviselőként jelennek meg apjuk mellett.