„Zajlik
A lényeg

Deutsch visszavág Magyar Péternek

2/10/2024 16:38

| Szerző: Klubrádió

Mindenhol bepanaszolja a Fidesz EP-képviselője a Magyar Pétert, hogy minél hamarabb megszüntessék európai parlamenti képviselői mentelmi jogát. A Tisza Párt elnöke ezt megelőzően rágalmazásért jelentette fel Deutsch Tamást.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán azt írja: „Az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről”.

Deutsch Tamás szerint a politikus „intenzíven kavar” és minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az Európai Parlamentben (EP) a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye.

A Fidesz EP-képviselője felidézte, hogy Magyar Pétert lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert szerinte így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást.

A legfőbb ügyész egyébként már indítványozta Magyar Péter európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését annak kapcsán, hogy a Tisza Párt vezetője még júniusban egy budapesti klubban szórakozott, ahol a tényállás szerint elvette és a Dunába dobta valakinek a mobiltelefonját.

Magyar Péter elnöke korábban azt mondta, ha a fideszesek megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, önként kikéri a mentelmi jogát.