„Zajlik
A lényeg

Diákjával folytatott viszonyt egy budapesti vendéglátóipari iskola tanára, kirúgták

17/08/2024 01:30

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Hang értesülései szerint diákjával folytatott viszony miatt rúgták ki azonnali hatállyal a fővárosi Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola egyik oktatóját.

Az esetről egy névtelenséget kérő forrás számolt be a Magyar Hangnak, állítása szerint a férfi tanár több fiú diákját is zaklathatta, szexuális ajánlatokkal bombázhatta. A visszaélésekre a lap információi szerint tavaly derült fény, de ez akkor az intézmény falain belül maradt, az iskola akkori igazgatója nem akart nagy hírverést az eset körül.

Azonban forrásuk szerint a visszaélést nem lehetett palástolni, az ügyben azóta nyomozás is indult. A Magyar Hang utánajárt az esetnek, és az iskola felettes szerve, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) megerősítette az értesülést. „A Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában történtekkel kapcsolatosan az alábbi információkkal tudunk szolgálni. A Centrum 2024.05.02. napján szerzett tudomást az iskola oktatójának egy tanulóval kialakult viszonyáról, még aznap haladéktalanul az oktató munkaviszonyát felfüggesztette, az iskolából kitiltotta és a Centrum felszólítására az iskola igazgatója még aznap feljelentést, 05.15-én pedig feljelentés kiegészítést tett a rendőrségen” – írták a lapnak, hangsúlyozva: a leghatározottabban elutasítják a gyermekeket érő bántalmazást, erőszakot.

A BGSZC belső vizsgálatot is elrendelt a XIII. kerületi szakképző iskolában, ennek során igazgatói mulasztást állapítottak meg: a korábbi vezetőt május 30-án azonnali hatályú, rendkívüli felmondással rúgták ki, posztjára pedig a korábbi igazgatóhelyettes került, megbízott igazgatóként. 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján 2024. május 3-án rendelt el nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatás válaszadásunkig nem történt. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni” – írta a BRFK a lap érdeklődésére. Az említett veszélyeztetés bűncselekménynek minősül, amit akár öt év szabadságvesztéssel is szankcionálhatnak – tették hozzá.

(Képünk illusztráció)