„Zajlik
A lényeg

Ezúttal polentával sült compót vacsorázott Orbán az olasz Alpokban

7/10/2024 07:40

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Szereti az igényes olasz konyhát. Sokan vagyunk ezzel így. 

Az olaszországi Iseói-tó partján, Clusane település kikötőjében videózták le szombaton este Orbán Viktort, aki feleségével, Lévai Anikóval, Schmidt Máriával és kíséretükkel tartottak egy neves helyi étterem felé. A magyar miniszterelnököt kisebb taps is köszöntötte, amint elhaladt az őt videózók előtt – írja a Qui Brescia című lap olasz nyomán a hvg.

A lap szerint a miniszterelnök az Al Porto nevű éttermet kereste fel, ahol egy neves séf, Laura Gotti vezeti a konyhát.

Orbán a helyi halspecialitást, a polentával sült compót kóstolta meg.

 
Itt ették a compót.
 Forrás: alportoclusane.it
 

A lap szerint a társaság előételnek helyi szalámi- sajt és halspecialitásokat rendelt, Orbán első fogásnak tagliatelle tésztát evett édesvízi rákokkal, míg felesége halas tagliatellét fogyasztott. Másodiknak jött a már említett compó, a végén pedig egy kávé.

Az éjszakát Orbán a lap által luxus resortnak nevezett Villa Biondelliben töltötte Bornatóban.

A magyar miniszterelnök ezúttal azért ment  Olaszországba, mert Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője, európai szövetségese meghívta a vasárnap rendezett hagyományos évi pártgyűlésükre, amely a Bergamóhoz közeli Pontidában zajlott. 

Orbán tehét szereti az igényes olasz konyhát:  legutóbb az ugyancsak észak-itáliai comói tónál kapták le egy luxusétterem kertjében. A helyet a Michelin Guide is ajánlja. Még korábban egy szintén elegáns római étteremben videózták le, oda XVI. Benedek pápa ravatalának megtekintése után tért be homározni a nejével.