„Zajlik
A lényeg

Gyurcsány: A kormányfő téved, hazudik vagy megvezetik

23/09/2024 16:49

| Szerző: Klubrádió

Gyurcsány Ferenc állítja: Orbán Viktor nem mond igazat, amikor a Csepel-sziget-i illegális hulladéklerakóból kimosott szeméthegyekről azt állítja, nem kerül a Dunába. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormány hónapok óta tud a problémáról, és már rég el kellett volna szállítania a szemetet, ami most szétterült, és a talajba vagy a Dunába mosódik.

"A kormányfő téved, hazudik vagy megvezetik” – reagált Gyurcsány Ferenc hétfői Facebook-közvetítésében Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, aki szerint a Csepel-szigeten található illegális szeméttelep hulladéka nem fog a Dunába kerülni az árvíz miatt. 

A DK elnöke Orbán Viktor hétfő reggeli kijelentéseire utalt, amelyeket az Árvízinfó néven tartott élő sajtótájékoztatóján tett. A kormányfő ugyanis azt állította, hogy nem került szemét a Dunába a Csepelen található illegális hulladéklerakóból az áradással.

A DK elnöke erre úgy reagált, hogy ő a saját szemével látta a vízben ázó hulladékot, ami nincs bekerítve, és már a vízben úszik. Gyurcsány Ferenc azt is megemlítette, hogy pártjának politikusai, Kocsis-Cake Olivio és Paál Géza még az árhullám érkezése előtt személyesen hívták fel a katasztrófavédelem figyelmét a szeméttelep jelentette veszélyre. Csepelen szombaton tetőzött a Duna, a víz több lakóházat és nyaralót is elárasztott.