„Zajlik
A lényeg

Hamis védettségi igazolványokat állított ki egy orvosi asszisztens

24/11/2021 10:09

| Szerző: Klubrádió

Előállította a rendőrség azt a gyöngyösi orvosi asszisztenst és segédjét, akik ötvenezer forintért állítottak ki hamis védettségi igazolványokat. A nő és társa közel 90 személynek hamisított valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és rögzített valótlan adatokat egy központi rendszerben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság házkutatást tartott kedden hajnalban Gyöngyösön, melyet követően előállítottak egy orvosi asszisztenst és annak segítőjét. A kutatás során készpénzt, védettségi igazolványokat és elektronikai berendezéseket foglaltak le.

A police.hu közlése szerint a két nő 2021 májusa és júliusa között – az eddigi információk alapján – közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A két nő közvetítőkön keresztül darabonkénr 50 ezer forintért terjesztették a hamis védettségi igazolásokat. A hatóságok a gyanúsítottakat őrizetbe vették, és letartóztatásukat indítványozták.

Az ügyben további 16 személlyel szemben indult eljárás.