„Zajlik
A lényeg

Hollik megmondta, a baloldal a felelős a 400 forintos euróért

8/03/2022 20:44

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn már az is előfordult, hogy 400 forintot kell adni egy euróért. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint "a baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat".

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek elküldött rövid videójának  linkjét, a távirati iroda pedig szó szerinti átiratban közölte is azt. Hollik megismételte, amit Orbán Viktor is elmondott: a magyar családok 90 százaléka földgázzal fűt, ráadásul általában orosz földgázzal, aki a szankciókat ki akarja terjeszteni az energiaszektorra és a gáz elzárásával fenyegetőzik, kárt okoz a magyar gazdaságnak és gyengíti a forintot.

A kormánypárti politikus nem különösebben meglepő választ adott arra, szerinte ki tehet a gyenge forintról, amikor azt közölte: a baloldal (ezalatt a Fidesz az ellenzéket érti).

Hollik István úgy fogalmazott: „a baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat”. Itt nem állt meg, hozzátette: „a baloldal azzal tud a legtöbbet segíteni a forintnak és a magyar gazdaságnak, ha végre abbahagyja az összevissza, felelőtlen beszédet”.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)