„Zajlik
A lényeg

Homonnay ügyvédje Rómából: Arra kérek mindenkit, ne adjon teret az elméleteknek

4/01/2022 19:12

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Az ismert ellenzéki aktivista és író Homonnay Gergely halála után a család jogi képviselője, Marczingós László Rómába utazott, és beszélt az olasz hatóságokkal. A haláleset körülményeit az olasz rendőrség vizsgálja, és az olasz sajtó adott először hírt a tragédiáról. A sajtóban és a közösségi médiában megjelentekre reagálva az ügyvéd azt mondta a Telexnek, hogy „abba kellene hagyni az alaptalan internetes találgatásokat. Arra kérek mindenkit, hogy ne adjon teret az elméleteknek, hanem hagyjuk, hogy az olasz hatóságok lefolytassák a vizsgálatot. Biztosíthatok mindenkit, itt, Rómában magam győződtem meg róla, hogy ezeknél a teóriáknál egy sokkal komolyabb, komplexebb ügyről és nyomozásról van szó, de az itteni hatóságok végtelenül korrekten és megfelelő alapossággal járnak el”.

A nyomozók szerint nem mindenben helytállóak a sajtóban megjelent információk.

 Az ügyvéd azt is mondta a lapnak, hogy a már megjelent hírek nyomán teljesen irreális találgatások is indultak, holott egyelőre korántsem tisztázott, egyáltalán ki volt ott a klubban az aktivista halála előtt, és zavarosak a megtalálásának körülményei is.

Marczingós László kedden a Reggel gyorsban elmondta, hogy miután megtudták a hírt, néhány baráttal azonnal elkezdték megszervezni az utat.

A beszélgetést a lejátszóra kattintva 65:37-től meghallgathatja.

2022. január 04. Reggeli gyors (2022. január 04., kedd 06:00)
137:52
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Bálint Judit, Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A jogi képviselő elmondta, hogy kedden reggel 9-kor kezdenekk a rendőrségen, és utána mennek Homonnay Gergely lakására. Arról is beszélt, hogy hogyan szervezték meg Erzsi cica hazaszállítását. Elmondta azt is, hogy a hatóságok nagyon komolyan veszik az ügyet.