„Zajlik
A lényeg

Jogerősen is felmentették a vesztegetés elfogadásának vádja alól Bige Lászlót

14/02/2024 14:22

| Szerző: Klubrádió

Jogerősen felmentette Bige László nagyvállalkozót a vesztegetés elfogadásának vádja alól ma a Debreceni Ítélőtábla, miután a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék ítéletét – közölte a Debreceni Ítélőtábla.

Az ügy azért került a táblabíróság elé, mert az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebezett, míg a Bige László és védője tudomásul vette a döntést. A vádirat szerint Bige László 2009 végén üzleti kapcsolatba került egy, a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójukon a vádlott felajánlotta neki: elintézi, hogy a cégétől nagy mennyiségű, 50 százalékkal valótlanul leértékelt műtrágyát kapjon, amelyet saját vevőkörének így haszonnal értékesíthet tovább, részben számla nélkül.

Az elsőfokú bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy a vállalkozó jogtalan előnyt fogadott el a vádlottól, így a vesztegetés nem volt igazolható. A Debreceni Ítélőtábla pedig az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.