„Zajlik
A lényeg

Kölcsönkenyér visszajár, Trump támogatja Orbánt a magyar választáson

3/01/2022 16:53

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor 2020-ban teljes nyíltsággal támogatta Donald Trump akkori amerikai elnök újraválasztását, sőt a hazai kormánymédiában is azt sulykolták, hogy Magyarországnak csak Trump megválasztása az elfogadható. Most a volt amerikai elnök biztosította a magyar miniszterelnököt feltétlen támogatásáról. 

Donald Trump hétfői közleménye szerint Magyarország vezetője "igazán szereti hazáját, és biztonságot akar népe számára. ... Erőteljes és csodálatos munkát végzett Magyarország védelmében, az illegális bevándorlás megállításában, munkahely teremtésben, kereskedelemben, és meg kellene neki engedni, hogy folytassa a közelgő választáson is. Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára” – mondta a volt amerikai elnök, aki egyébként azóta sem fogadja el a 2020-as elnökválasztáson elszenvedett vereségét.

Donald Trump és Orbán Viktor találkozója Washingtonban
Washington, 2019. május 13. Donald Trump amerikai elnök (b) és vendége, Orbán Viktor miniszterelnök a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében, ahol a magyar kormányfő beírt az vendégkönyvbe 2019. május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd