„Zajlik
A lényeg

Megtalálták Mike Lynch techvállalkozó holttestét

22/08/2024 18:39

| Szerző: Klubrádió

A feltételezések szerint a hajóbalesetben hét ember halt meg, míg 15-en túlélték.

Mike Lynch brit techipari mágnás holttestét csütörtökön emelték ki családi jachtjának roncsából, amely a héten egy heves viharban elsüllyedt Szicília partjainál – közölte egy magas rangú olasz tisztviselő.

Lynch 18 éves lányát, Hannah-t még mindig nem találják – mondta Massimo Mariani belügyminisztériumi tisztviselő a Reutersnek, miután a mentőszolgálatok tájékoztatták.

A brit zászló alatt közlekedő Bayesian, egy 56 méter hosszú, 22 utast és legénységet szállító szuperjacht a Palermo melletti Porticello kikötője előtt horgonyzott, amikor hétfő kora reggel a rossz időjárást követően percek alatt eltűnt a hullámok alatt.

Az 59 éves Lynch az Egyesült Királyság egyik legismertebb technológiai vállalkozója volt. Meghívta barátait a jachtra, hogy együtt ünnepeljék meg, hogy júniusban felmentették egy amerikai csalási perben.

A feltételezések szerint a katasztrófában hét ember halt meg, míg 15-en túlélték, köztük Lynch felesége, Angela Bacares, aki a Bayesian tulajdonosa.

Az olasz hatóságok megerősítették, hogy szerdán megtalálták Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International nem ügyvezető funkciót betöltő elnöke és Christopher Morvillo, a Clifford Chance ügyvédi iroda munkatársa holttestét, valamint feleségük, Judy Bloomer és Neda Morvillo holttestét.