„Zajlik
A lényeg

Mfor: minisztériumi pénzből vette meg a fideszes képviselő a stadiont?

17/11/2021 10:42

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A balmazújvárosi futball a Fidesz alatt ért fel a csúcsra, 2017-ben - egy éven át - NB I.-es csapatuk lehetett Tiba István parlementi képviselő és a fideszes önkormányzat jelentős támogatásával. Aztán Balmazújvárosban ellenzéki polgármestert választottak meg az ott élők, az új vezetés pedig a városnak túlzott megterhelést jelentő focitámogatást jelentősen csökkentették. Az MLSZ egy évvel a kiesés után a helyére küldte a helyi kis futballklubot, és pénzügyi gondjai miatt elvette a licencét, így a klub pusztulni kezdett, a csapatot és a stadiont működtető és tulajdonló cég, a Balmazújváros Sport Kft. pedig felszámolás sorsára jutott.

Ebben látta meg a lehetőséget a fideszes képviselő, aki az Mfor.hu szerint a vezetése alatt álló Balmazújváros Football Clubbal a felszámolás alá kerülő, elárverezett, a focicsapatot működtető céget annak tulajdonával, a stadionnal és az eszközökkel együtt megvásárolta. Legalábbis a harmadát. És nem saját pénzből.

Labdarúgó Magyar Kupa - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Újpest
 
Vajda Sándor a Balmazújváros labdarúgója.
 
Balmazújváros, 2018. május 9. A balmazújvárosi Vajda Sándor a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Újpest FC visszavágó mérkőzés végén a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2018. május 9-én. Az Újpest jutott a döntőbe, miután az első mérkőzést 2-1-re megnyerte, a visszavágó pedig 0-0-ra végződött. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
 

 

A pálya karbantartásához használt gépek, berendezések, egy furgon és egyéb eszközökért, illetve a stadion 34 százalékáért Tibáék 197,75 millió forintot fizettek. Hogy miből? Az Mfor szerint az adatok arra utalnak, hogy abból 150 millió forintos támogatásból, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumától kaptak, és amiből a 2020-as beszámolójuk szerint egyetlen forintot sem használtak fel. Tibáék a kérdésekre nem válaszoltak.