„Zajlik
A lényeg

MZP: Becsületes magyar ember nem szavazhat a Fideszre

27/03/2022 21:03

| Szerző: Klubrádió

Becsületes magyar ember nem szavazhat a Fideszre, „hazánk történelmének legnagyobb tolvajaira” – mondta Márki-Zay Péter vasárnap Siófokon. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz hazánk történelmének legkevésbé keresztényi pártja. Szerinte szervezett választási csalás folyik, Szerbiában például fideszes aktivisták viszik ki a szavazólapokat. 

Márki-Zay Péter a siófoki kampányeseményen úgy fogalmazott: a Fidesz pszichológiai hadviselésének része, hogy megpróbálja kettéosztani az országot, és megpróbálja a keresztényeket és a nem keresztényeket összeugrasztani. Szerinte a Ne ölj! parancsot is megszegte a Fidesz, elég a több mint 45 ezer emberre gondolni, akiket megölt a Covid-19, ugyanis úgy látja, a kormány felelős abban, hogy ilyen sok volt a halott. Keresztény ember nem szavazhat a Fideszre, „hazánk történelmének legnagyobb tolvajaira” – hangsúlyozta a 444.hu beszámolója szerint Márki-Zay, aki azt is mondta: a Fidesz az ország történelmének legkevésbé keresztényi pártja.

Márki-Zay említette a Horvátországban lezuhant drónt, amely átrepült a magyar légtéren, szerinte Orbán nem tudja megvédeni az országot. Azt mondta, az sem véletlen, hogy a Pegasus kémszoftvert is ellenzékiek ellen használták. „Váltsuk le Mészárost, váltsuk le Tiborczot!” – mondta Márki-Zay, aki azt ígérte, hogy lesz elszámoltatás, „nem leszünk többé következmények nélküli ország”.

Szerinte szervezett választási csalás folyik, Szerbiában például fideszes aktivisták viszik ki a szavazólapokat. Úgy fogalmazott: Orbán csak szervezett választási csalással tudja fenntartani a hatalmát, négy éve is így volt, de most van esély a kormányváltásra. Márki-Zay egymillió forintot ajánlott annak, aki választási csalást leplez le. 

A „gyermekvédelminek hazudott törvényt” meg kell semmisíteni – mondta Márki-Zay, aki új gyermekvédelmi törvényt ígért, ami „a fideszes pedofiloktól” is megvédi a gyerekeket. A hódmezővásárhelyi polgármester közölte, marad a kerítés, át fogják világítani „a Fidesz által betelepített migránsokat”, és minden bűnözőt kitesznek az országból.

Márki-Zay azt ígérte, nyilvánosságra fogják hozni az ügynökaktákat is, és meg fogják mutatni az egyéni nyugdíjszámlákat az embereknek. Mi ezt a szeretetországot szeretnénk elhozni önöknek – mondta Márki-Zay, aki szerint „becsületes magyar ember nem szavazhat a Fideszre”.