„Zajlik
A lényeg

Orbán: A mostani veszély nagyobb, mint egy éve

15/10/2021 08:25

| Szerző: Klubrádió

A negyedik hullámról beszélt és próbált hatni a hallgatóira Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban szokásos péntek reggeli kinyilatkoztatása során. A romániai tragikus helyzetről beszélt, hogy Magyarország 50 beteget átvett a dél-keleti szomszédunktól, és arról beszélt, hogy a 4. hullám itt van a nyakunkon. "Azt próbálom a lelkére beszélni az embereknek, hogy nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot, és a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Nem abból kell kiindulni, hogy egy évvel ezelőtt mekkora veszélynek voltak kitéve, a mostani veszély sokkal nagyobb". 

Azt mondta, egy éve háromszor annyi volt az aktív fertőzött, mint most, ami bizonyítja, hogy az oltás működik. Elmondta, a harmadik oltás életbiztosítás, és ő a hétvégén meg is kapja, és arról is beszélt, hogy nála mindig van maszk, de hozzátette, a maszk önmagában nem véd meg teljesen. Szerinte Magyarországon van elég vakcina, és az egészségügyet is felkészítették arra, hogy egy nagyon erős őszi hullámot is kezelni tudjon a nélkül, hogy az országnak le kelljen állnia.

Beszélt arról, hogy Magyarországon is beindul a vakconagyártás, és szeretné, ha több féle oltóanyagot is tudnának gyártani.

A migrációs helyzet 2021. október 15-én Orbán meglátása szerint a következőképpen néz ki: Brüsszelben azt gondolják, hogy jó lesz afrikai gyerekeket behozni. Ugyanakkor a magyar fiatalok szeretnének gyereket vállalni. Az ehhez szükséges akadályokat kell előbb elhárítani, nem migránsokat betelepíteni. Megint jött a Dávid és Góliát hasonlattal, és azt mondta, Közép-Európa a nyugatra nem számíthat.

Rezsi: világszerte elszálltak az energiaárak, Persze a Gyurcsány- és Bajnai-kormány alatt az egekben voltak a rezsiárak, majd jött a nagy csata. Így most Bécsben az áram több mint kétszer annyiba kerül, mint Budapesten, Berlinben háromszor annyit fizetnek. A gáz ára Berlinben duplája, Bécsben a háromszorosa a magyarnak. „Mi megvívtunk egy sikeres harcot". (Telex.hu-Hvg.hu)