„Zajlik
A lényeg

Óriási tüntetést szerveznek szombatra az orosz agresszió és Orbán sunnyogása ellen

28/03/2022 07:50

| Szerző: Klubrádió

"Civil szolidaritási tüntetés" szervez az Egymillióan a szabad Ukrajnáért nevű csoport szombatra, délután háromra a Szabad sajtó útra, hogy kiálljanak "a szabad és független Ukrajnáért" és tiltakozzanak "Orbán Viktor árulása, sunnyogása ellen".

Az áthallás az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" nevű szervezettel nem véletlen, a mostani tüntetés egyik szervezője is az a Juhász Péter, az Együtt párt volt elnöke, aktivista, aki a Millát is megalapította, és mostani az eseménnyel csatlakozni kíván Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívásához, aki a múlt héten azt kérte, hogy világszerte szervezzenek tüntetéseket az orosz agresszió ellen. "Budapest sem maradhat ki" - indokolták a szervezők.

Szerintük nem szabad hagyni, "hogy Orbán szégyenletes álláspontjával azonosítsák Magyarországot, a magyar népet".

 
Tüntetés az orosz agresszió ellen
 

 

A felhívás szerint "Ukrajnában Putyin hadserege gyerekeket gyilkol. A demokratikus európai országok vezetői mind szolidaritást vállaltak az ukrán néppel - a magyar kormány vezetője azonban szégyenteljesen sunnyog", és az általa erőltetett "semlegesség" ebben a helyzetben felvállalása annak, hogy "a gyilkos, az elnyomó oldalára állt".

Miközben Putyin "feldúlta az európai kontinens biztonságát", (...) Orbán ismét Brüsszelt és a nemzetközi közvéleményt hibáztatja: igazából az agresszor pártját fogja".